Stránky

úterý 3. září 2013

Balada o lednici

VerzeSci-fi:
Stalo se to jednoho vlahého nedělního večera koncem léta. Pomalu se začínalo stmívat a já si zničehonic najednou vzpomněla, že už uplynulo hodně vody od chvíle, kdy jsem naposledy něco pořádného pozřela. 
Zamířila jsem tedy do kuchyně. Jak jsem tak tupě hleděla do lednice a přemýšlela, proč jsme místo pětikilového kbelíku sádla raději nekoupili alespoň jeden obyčejný bílý jogurt, omylem jsem se loktem opřela o dvířka, ve kterých to jemně zakřupalo. 
"Tyjo," podotkla jsem směrem ke své sestře, která se nevzrušeně zabývala konzumací zelné polévky z předchozího dne, "málem jsem teď ulomila dveře od ledničky." 
Sestra na mě zkoumavě pohlédla a pravila: 
"Však by to tak bylo možná praktičtější." 
Vtom se zpoza rohu vyřítil náš otec, kterému šlehaly blesky z očí, a zahřměl: 
"TAKHLE SE U NÁS DOMA MLUVIT NEBUDE!" 
Chopil se chladícího zařízení a jedním zkušeným hmatem ho vyhodil ven z okna. 
Shodou okolností jsem se ale bohužel zrovna natahovala pro zbyteček Eidamu ukrytého v nejzazším rohu ledničky, takže jsem ve chvíli, kdy se jí můj otec chopil, byla beznadějně zapříčená mezi loudničkou plnou baklažánu (ať je to cokoliv) a oním kyblíkem sádla. Když tedy naše lednice prolétla okem, vlála jsem za ní jako liána spěchající za Tarzanem. Nebo prostě taknějak.
Přistání bylo naštěstí poněkud příjemnější, než jsem v tom zlomku okamžiku stihla očekávat. Já i lednice jsme s grácií zapluly do hromady starých hadrů, které byly před domem připraveny na každoroční charitativní sběr šatstva.
A jak trefně poznamenal soused s pohledem upřeným na spoušť, kterou během letu způsobily všemožné potraviny s vervou se rozprskávající po okolí: 
"Už ani ty kostelecké párky nejsou to, co bývaly."

VerzeJaktobylodoopravdy:
"Tyjo, málem jsem ulomila dveře od ledničky," podotkla jsem já.
"Však by to tak bylo možná praktičtější," podotkla moje sestra.
"Jo, vždyť se prodávají lednice s prosklenýma dveřma," podotkl náš otec.




7 komentářů:

  1. celý čas som čakala, čo sa z toho vykľuje :D najprv že znudení puberťáčky, potom tyran-otec, v závere trochu surrealizmus...........

    OdpovědětVymazat
  2. trošku mi to připomíná vianna

    OdpovědětVymazat
  3. haha, ta fotka je dokonalá! :D a zábavný příspěvek, to každopádně.

    OdpovědětVymazat
  4. ja som nechapala co sa tatino tak nastval :DD

    Pozyvam na giveaway o BALICEK BIELENDA, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/09/bielenda-super-mega-giveaway.html

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář!