Stránky

čtvrtek 19. prosince 2013

Kroksunkrok.

Neumím tancovat. A můžou za to automechanici.

Aby bylo jasno, tak proti automechanikům v zásadě ani nic nemám. Vlastně si spíš myslím, že vzhledem k mýmu způsobu řízení (občas třeba před rozjezdem zapomínám odbrzdit atak) za ně ještě párkrát v životě budu docela vděčná. Každopádně ale na ty, co se mnou před pár lety chodili do tanečních, mám notně neblahé vzpomínky. Smrděly jim ruce a jejich největším přínosem bylo, že mi jeden z nich při ploužáku vysvětlil rozdíl mezi rugby a americkým fotbalem (ikdyž teda, jakej ten rozdíl je, jsem do další volenky úspěšně stihla zapomenout).
Měla jsem k nim takovej specifickej vztah. Schválně jsem jim dupala na nohy, tvrdila, že už jsem zadaná, abych radši zbyla na nějakou svoji spolužačku, při tanci jsem se jim šklebila na ramenu, vrhala zoufalé pohledy na ostatní a jednou, když jsem chtěla svého partnera obzvlášť potrestat, jsem se záměrně zřítila při polce (celej zbytek lekce se mi omlouval, ha). Jak by řekla jedna moje kamarádka (ahoj Míšo, slibuju, že zejtra ten dopis, co s sebou už měsíc nosím v kabelce, už fakt pošlu!), "Kristýno, ty seš nemožná!".

Tenhle týden jsem se byla mrknout na prodlouženou své sestry B. a měla jsem takový malý dežavi. Úzkostlivě jsem sledovala slečnu v červených šatech a čekala, kdy už jí vypadnou ty prsa z výstřihu (a jejímu tanečníkovi oči z důlků), dozvěděla jsem se, že sestřin spolužák vodí poctivě každý ráno svýho sourozence do školky a kdyby vyhrál ve Sportce, koupil by si ostrov v Karibiku, chechtala  jsem se, když paní majitelka taneční školy do mikrofonu hystericky hlásila "ať ten záprtek, co tady tak smrdí, jde někdo spláchnout do záchodu" a tancovala ploužáček na Wrecking ball. A po miliondvěstěpadesátiosmi letech platonického fejsbukového vztahu jsem se potkala s Vojtou, co s B. kdysi hrál balkónovou scénu z Romea a Julie a teď jsem ho díky jeho bundě jednoznačně zvolila za nejstylovějšího mladíka večera.

Ale to tango mi stejně asi nikdy nepůjde.





Jaký byly/jsou/budou vaše taneční?
_________________________________________

Joa poznámka pod čarou. Nikdy-nebo-navždy je už i na FB, tak to lajkněte, jestli chcete. A nebo taky ne.



2 komentáře:

  1. do tanečních jsem šla jen velmi nerada, v podstatě jen proto, aby se neřeklo. nakonec mě to docela i bavilo, nicméně jsem na tom stejně jako s autoškolou. kurz jsem sice úspěšně absolvovala, ale řídit neumím.

    OdpovědětVymazat
  2. :D Ach jo, to s těmi automechaniky mě mrzí. Ale doufám, že sestra si to užívá daleko více. ;)

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář!