Stránky

úterý 13. srpna 2013

Na chlupaté hrudi

Letní tábory bývají vždycky výživné. Jak pro nezvedené capartíky, tak pro nás, ubohé vedoucí. A dokážou člověku pokaždé nadobro změnit pohled na svět.

1. Stoický klid
Začne to nálezem čerstvé meruňkové marmelády na dně batohu jedné z holčiček (ano, před pár dny na výlet vyfasoval každý dvě meruňky), pokračuje zjištěním, že programová vedoucí záhadně v noci zmizela se všemi svými věcmi a skončí větou (pronesenou jednoho vlahého letního večera jen tak, aby řeč nestála): "Jó, Béňa dneska spadl z mostu. Prej se zamyslel." Když vás pak jednoho rána ke konci tábora probudí křik vedle ze stanu Tady leží pod postelí někdo svlečenej z kůže a rozsekanej na kousky!, obrátíte se na druhej bok a spíte dál. Z apatického klidu vás už nevyvede nic. (Poznámka pod čarou: živí a relativně zdraví se vrátili všichni.)

2. Haute cuisine 
Největším gurmánským zážitkem pro vás bude přísně odměřených 100 gramů bílého jogurtu s Grankem. Radost z mírného snížení vašeho jogurtového deficitu bude nezměrná.

3. Jakože kanikuly?
Za příjemnou zábavu pro páteční večer si dobrovolně a s radostí zvolíte vymýšlení a následné řešení kvadratických rovnic za svitu petrolejky. Chvilku štěstí vám nezkalí ani fakt, že většina měla řešení v oboru komplexních čísel a ani u jedné se diskriminant nule nerovnal.

4. Kosmetično
Po dvou týdnech uprostřed džungle (rozuměj: les kdesi na pomezí Jižní Moravy a Vysočiny) budete nuceni konstatovat, že psímu šamponu značky Orthosan se jen tak něco nevyrovná. Nejen že získáte vlasy lesklé a jemné na dotek (v populárním stylu á la kokršpaněl), ale navíc budete zbaveni i přebytečných vší a blech! 

5. Květák na hrad!
Po návratu do civilizace (špinaví, otrhaní, smradlaví, ale šťastní) budete poprvé v životě ohromeni čistotou a stylem oblékání obyčejných Čechů. Z první paní v krokskách a s úctyhodně vyfoukaným květákem na hlavě, na kterou narazíte, uděláte svou módní ikonu. Zcelavážně.

6. Vozový park
Žádný Ferrari nebo Rolls Royce. Takhle jezdíme my.
Jo a pusťe si tohleto.



6 komentářů:

  1. Super článek....soucítím s tebou,protože po pár absolvování táborů jako vedoucí jsem to měla taky tak :D .Baruš

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné! Sem budu chodit!

    OdpovědětVymazat
  3. Kvadratický rovnice vždycky zlepší náladu :D super Kristy :) (ten klarinet v náčelníkovi je inspirativní;D)

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář!