Stránky

čtvrtek 9. dubna 2015

Šapitó.

Značnou část tohodle článku jsem napsala v chůzi cestou z České na nádraží. Tímto zdravím všechny, do kterých jsem za tu dobu stačila vrazit. Dejte si kyselou Vextu, je hrozně cool.

Ve čtvrtek mívám stylistiku. S Jiřinkou.
Baví mě to. Tužkou projíždím textem jako imaginárním labyrintem a čas od času podtrhnu nějaký inspirativní výraz. Třeba klopýtající v koktání, díky, Leoši Janáčku.
Hodiny stylistiky jsou taky strašně inspirativní. Pokaždé přijdu na něco, co jsem o sobě ještě nevěděla. Dneska jsme rozebírali glosu Eduarda Basse. Mimoděk jsem si pod ni začala čmárat cirkusové šapitó. Když jsem si po chvíli všimla, co to vlastně dělám, lekla jsem se. Cože? Cirkus? Jakože Humberto? Kde se mi to v dávnopostmaturitní hlavě vzalo?
Taky jsem usoudila, že Ovčáček je spíš omluvčí než mluvčí. A zjistila, že po osmi letech na gymplu, kde mě učitelé vytrvale oslovovali Zuzko, se Jiřinka nevědomky rozhodla v této tradici pokračovat. Asi je na mně něco neodolatelně zuzkoidního, cojávím. Každopádně jsem ale ráda. Na vejšce je vzácnost, když vás někdo osloví jménem, třeba klidně i cizím.
Joa spad mi mobil do záchodu. Zajímavý, jak rychle si člověk v akutních situacích dokáže zodpovědět otázku strčit tam ruku / nestrčit.


"Nechápu, proč se do novin fotí novorozenci, když všichni vypadaj úplně stejně. Stačilo by naklonovat jednu fotku." 
#Milujumilujumiluju našeho učitele fotografie.


4 komentáře:

  1. Love this! ♥


    adoorablee.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujímavý článok :) A som rada, že nie som jediná, ktorá nechápe všetky tie fotky novorodeniat, v asi dvoch rôznych pózach :D

    OdpovědětVymazat
  3. Kyselou vextu konzumuji pravidelně, a je mi po ní skvěle. Asi jsem se stala závislou. A mobil jsem v záchodě vykoupala třikrát, a ani jednou jsem nezaváhala ohledně strčení/nestrčení ruky :D

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář!