Stránky

čtvrtek 31. října 2013

Mámsefajn.

Odjakživa jsem ze srdce nesnášela trapněobligátní otázky typu jaksemáš?/takcovíkend?/acoplánynaprázdniny? a nějakou dobu jsem je i úspěšně bojkotovala. Postupem času jsem se je ale naučila nejen zodpovídat, ale dokonce (světedivse) i pokládat. Momentálně jsem se dostala až do té fáze, že ze klidně zeptám tak jak bylo v Egyptě?, aniž bych si připadala, že se zavrtávám někam hluboko do dna studny trapnosti. (gratulace k tomuto přijímám každou sudou středu, 10.30 - 13.00)
Tudíž zrovna tenhle týden každému s úsměvem na potkání sděluju, žesemámfajn. Co že to všechno zahrnuje, málokoho dál zajímá (ovšem od toho jsou tady blogísky, žejo).
Takže.
  • Stalo se ze mě šestimístné číslo. Doslova. Otázku Jak se jmenuješ na FB? nenápadně vystřídalo Hele, napiš mi tady svoje UČO.
  • Mamka mi zakázala založit novou levicovou stranu. Mýmu vysvětlení, že bych tím chtěla pomoct před příštíma volbama pravici, nevěnovala žádnou pozornost a zahrozila vyhozením z domu. Pche.
  • Jezdím v dopravních prostředcích s blonďatýma řidičkama, co si v 6 hodin ráno pějou z plna hrdla na celej autobus "...stál tam on a možno chcel byť mojim snom...", s holkama, co jsou ve třinácti těhotný a každou větu ukončují místo tečky pi*o, a obstarožníma dědoušema s plnovousem delším než Gandalf, kteří si předčítaj Harryho Pottera. (mimochodem, nikdy jsem sice žádnýho Pottera neviděla do konce, ale dneska mě šokovalo zjištění, že Voldemorta hraje můj oblíbenej Evžen Oněgin!, tss)
  • Zjistila jsem, jak si vytvořit lokny grilovací metodou.
  • Nechtěně jsem zabila svůj mobil (když jsem s ním po miliondvěstěpadesátéosmé třískla o zem, rozhodl se, že už nemá pro co žít), osprchovala jsem klávesnici, která následně vypověděla službu, a počítačová myš se rozhodla kolegiálně také přestat spolupracovat.
  • V předmětu, kde se mám naučit, jak provádět výzkum v politice a mezinárodních vztazích, mi byl na šedých můromotýlech vysvětlen princip evoluce. A taky už vím, co by se stalo, kdyby se při zahřívání kádinky nad kahanem najednou otevřelo okno a do kádinky spadlo nažloutlý javorový listí. Díkydíky, ať žijou humanitní školy.
  • Na přednášky se mnou chodí kluk, co vypadá přesně jako Oldřich Nový! Nosí kulatý brýle s černýma obroučkama přes půl obličeje a strakatý košile k tomu.
  • Upravila a rozeslala jsem fotky ze srpnový dovolený. Moje životní heslo - zpoždění dva měsíce není zpoždění, těší mě.
  • Vím, co znamená korytnačka (aneb za dva poslední měsíce jsem se naučila slovensky víc než za celej předchozí život) a byl mi přednášejícím doporučen Sex ve městě, jakožto geniální sociologická studie.
  • Dospěla jsem k názoru, že když se v kavárně zeptáte číšníka, jestli tam maj záchod, existuje jistá pravděpodobnost, že vám zalže. Ne, vlastně to není názor, ale ověřený fakt.
  • Rozhodla jsem se zařadit kočkopsa do své slovní zásoby (na čestné místo ke vsacanovi s cíkem).
  • A tykev z dýňových semínek. Rebélie.


Joa, abych nezapomněla - jakže se máte vy?



8 komentářů:

  1. ja sa blízkych ľudí, ktorých stretnem často raz za 2-3 mesiace s hlasným hučaním vždy pýtam: "no ako sa máš? hovor, predlžuj a preháňaj!!!", ale tú otázku myslím úplne vážne. ale mala si pravdu s tými trápnymi otázkami typu: "ako bolo v egypte?"...keď mi dakto zo slušnosti položí podobnú otázku, mám chuť nenápadne vplynúť do podlahy:P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se těch blízkých většinou ani ptát nemusím, vychrlí to na mě i bez toho :D.

      Vymazat
  2. Tak to je opravdu skvělý článek! :D Zasmála jsem se a nejvíc mě pobavil asi bod 3.
    PS: Já Harryho Pottera sledovala moc ráda, ale dosud jsem neviděla poslední díl, bojím se toho pocitu, že vážně všechno skončilo a zjistila jsem až po dlouhé době, kdo samotného Voldemorta hraje. :D

    S takovýma otázkama začínám a pak si uvědomím, že jsou vlastně k ničemu, protože člověk buď odpoví podle pravdy a rozpovídá se (což je dobře, aspoň je o čem mluvit), nebo odpoví dobře, fajn a pak je zle, protože tím to končí a člověk stejně musí znovu přemýšlet, o čem že mluvit. Proč to rovnou nepřeskočit? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, nejlepší jsou rozhovory typu:
      "No a jak se máš?"
      "Fajn, co ty?"
      "Ujde to, však to znáš..."
      /trapný ticho/
      "No a co škola?"

      Vymazat
  3. Máš super články, baví mě to číst! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Také tyhle rozhovory založené na tom ,,jak se máš" nemám ráda, protože mají stejný průběh. Pokaždé a u všech. Já zpoždění pro jistotu úplně vyškrtla se seznamu- k nelibosti ostatním :). Koškopes? Jak to vypadá? Příště by to chtělo podrobnou ilustraci :)

    OdpovědětVymazat
  5. mam sa fajn a pokial ma nezaujima jak sa niekto ma nepytam sa :D

    OdpovědětVymazat

Díky za každý komentář!