Stránky

čtvrtek 3. prosince 2015

Moje definice.

Mám ráda řád. Když jsou věci takový, jaký být mají. Když se dají jednoznačně definovat.
Znáte takovej ten deep citátek, že naše insecurities nedefinují, kým doopravdy jsme? Snažím se tomu věřit. Haha. A taky jsem trochu začala přemýšlet, jaká je teda ta moje doopravdická definice. Došla jsem k tomu, že neexistuje jenom jedna kompletní. Ale těch částečných jsou stovky.
Namátkou: jsem holka, co místo hudby poslouchá nahrávky ťukání datla, láme srdce o deset let mladším ctitelům a na ulici rve letáčky nesmělým brigádníkům z rukou. Prostě já, hele.
  • Bavím se soukromými interními vtípky, do kterých nejsou zasvěceni ani ti, kterých se bezprostředně týkají. Třeba jako když si na seminář, kam chodí kluk v polobotkách s potiskem Zahrady pozemských rozkoší od Bosche, vezmu svoje skorozapomenuté legíny s Klimtovým Polibkem. #loveisintheair
  • Jednou jsem si kvůli výletu s dětmi nahrála do mobilu zvuky různých lesních zvířat. Samozřejmě je tam mám doteď. Takže když je moc velká zima na to, abych prostopášně vytahovala cestou od autobusu ruce z kapes a přepínala playlist, tupě poslouchám jelena v říji, rochnící se divočáky nebo kukající (co jinýho) kukačku.
  • Největší úspěchy jsem u druhého pohlaví zaznamenávala ve dvanácti letech. A tahle věková kategorie mi taknějak přirostla – většině kluků, kteří mi kdy vyznali lásku, bylo dvanáct. Anebo byli sice starší, ale na dvanáct vypadali.
  • Na fejsbuku zásadně nežádám nikoho o přátelství. Je mi to nepříjemný, nevím proč, a tak iniciativu nechávám na ostatních. Lidi, který jsem si sama od sebe za poslední tři roky v nějakým nepochopitelným popudu přidala, by se dali spočítat na prstech jedný ruky (ale zas je to samozřejmě elitní společnost, ehm).
  • Kdysidávno na střední jsem psala ročníkovou práci o účinnosti reklamních letáků a vyzkoušela si v rámci odborného výzkumu jejich rozdávání.
    Od té doby během své obvyklé trasy z České na nádraží většinou ze solidarity nasbírám celej paklík letáčků. Pochybnou mormonskou jazykovkou počínaje, výprodejem spodního prádla konče. A div se u toho neuděkuju.


Jaký jsou ty vaše definice?


5 komentářů:

  1. Já zase naopak cokoli nerada definuju, nejvíc nesnáším definování vztahů. Mám ráda volnost ve všem, v čem to jenom trochu jde a ne vždycky to musí nutně znamenat chaos a bordel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, bylo by nudný, kdyby po zemi chodili jen samí suchaři, jak jsem já. -_-

      Vymazat
  2. Uvažujme funkci f definovanou na nějakém okolí bodu a. Řekneme, že reálné číslo L je limita funkce f pro x jdoucí k a, jestliže pro každé E > 0 existuje nějaké d > 0 tak, aby pro všechna x z D( f ) splňující 0 < |x - a| < d platilo | f(x) - L| < E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, Teri, tohle mi chybí.

      Vymazat
    2. Díky této definici jsem dala zkoušku z analýzy na předtermínu za 26 minut. takže já díky. :)

      Vymazat

Díky za každý komentář!